LoginČlanŠifra
Prijavi me automatski    
Registracija
Registracija
FORUMA Početna stranica infoBAR magazina, bh.verzija Provjeri privatne poruke Login Grupe korisnika Lista članova Traži Kako koristiti ovaj Forum? Profil
infoBAR.ba magazin Forum Indeks » musicBAR

Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu
Arapska muzika! Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Princeza
Krezubi prvačić
Krezubi prvačić

Godine: 23
Horoskop: Lav
Kineski: Tigar
Član od: 31 Jan 2008
Komentari: 247

KomentarUpisano: Četvrtak Feb 14, 2008 5:19 pm    Naslov komentara: Arapska muzika! Citiraj ovaj komentar

Eto bas me nesto zanimalo, da li i drugi ljudi slusaju arapsku muziku istoj ili bar pribliznoj mjeri kao ja (STALNO) Very Happy hehe
Slusate li, da li vam se svidja i koji su vam omiljeni izvodjaci?
Ja se ne odvajam od novog cd-a Nawal al Zoghbi!!!!! Zena je haman pa savrsena...
Jako su mi dragi i Nancy Ajram, Wael Kfouri, Ragheb Alama, Natacha Atlas, luckasta Haifa Wehbe, Amr Diab u nesto manjoj mjeri, Cheb Khaled, Cheb Mami, Najwa Karam, Asaala i mnooogi drugi...
U prilogu par novijih slika Nawal al Zoghbi! Nisam mogla odoljeti!!!!
by the way, sve haljine koje vidite na njoj kreirao je neprevazidjeni Elie Saab!!!
Mozete pogledati njenu web stranicu www.nawalalzoghbi.net, ili vidjeti prelijepe kreacije Elie Saaba na www.eliesaab.com
uzivajte

nawal al zoghbi net.JPG
 Description:
Nawal al Zoghbi
 Filesize:  44.95 KB
 Viewed:  4790 Time(s)

nawal al zoghbi net.JPG

Na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dz@n@
Velika matura
Velika matura

Član od: 18 Feb 2007
Komentari: 576
Mjesto: Sarajevo

KomentarUpisano: Ponedeljak Feb 18, 2008 9:50 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Volim arapsku muziku, recimo volim glas Amr Diaba, ali ne znam nesto puno o ostalim izvodjacima...Bavim se trbusnim i onda mi super jedno s drugim ide ...Smile)
Princeza
Krezubi prvačić
Krezubi prvačić

KomentarUpisano: Ponedeljak Feb 18, 2008 9:54 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Dz@n@ (citat):
Volim arapsku muziku, recimo volim glas Amr Diaba, ali ne znam nesto puno o ostalim izvodjacima...Bavim se trbusnim i onda mi super jedno s drugim ide ...Smile)

i ja... Smile bas u subotu imala nastup...
Na vrh
Dz@n@
Velika matura
Velika matura

KomentarUpisano: Ponedeljak Feb 18, 2008 9:56 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Princeza (citat):
Dz@n@ (citat):

Super! Gdje?? Ja ne nastupam, nemam tu ambiciju, ali ucim za svoju dushu Smile)

Princeza
Krezubi prvačić
Krezubi prvačić

KomentarUpisano: Ponedeljak Feb 18, 2008 9:59 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Dz@n@ (citat):
Princeza (citat):
Dz@n@ (citat):

Super! Gdje?? Ja ne nastupam, nemam tu ambiciju, ali ucim za svoju dushu Smile)

sve zavisi... proslu subotu sam bila u La Taverni, ne znam jesil' cula, jedan fini fini manji restoran blizu skenderije, tj 200 m od Cobanija mosta... neka nevladina organizacija (sve spanci bili), organizovala veceru u tom restoranu s programom, neki je bend svirao, a ja sam u pauzama plesala... Smile
Na vrh
Dz@n@
Velika matura
Velika matura

KomentarUpisano: Utorak Feb 19, 2008 6:46 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Cula sam za Tavernu Smile Jesi li samouka Smile ili si negdje ucila plesati?

PS: Sorry, odosmo off topic, mozes na PP

Princeza
Krezubi prvačić
Krezubi prvačić

KomentarUpisano: Utorak Feb 19, 2008 6:48 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Dz@n@ (citat):
Cula sam za Tavernu Smile Jesi li samouka Smile ili si negdje ucila plesati?

PS: Sorry, odosmo off topic, mozes na PP

ucila, a i imam prirodnog dara za to.. pod darom ne podrazumijevam vrckanje i treskanje i mlacenje guzicom... Very Happy
Na vrh
Lady_incognitoo
Jaslice
Jaslice

Godine: 29
Horoskop: Bik
Kineski: Majmun
Član od: 28 Nov 2006
Komentari: 65

KomentarUpisano: Srijeda Sep 10, 2008 2:41 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

E upravo tema koja meni treba Wink

Prije 7 dana sam se vratila sa odmora iz Egipta, gdje mi se jako svidjela predivna pjesma koja se po cijeli dan vrtila na kanalu Melody Arabia, ali ja buduci da ne znam arapski, nisam mogla skontati ni ime pjevaca, ni naziv pjesme.
Dakle, radi se o pjevacu 30-ak godina, a pocetak pjesme dosta podsjeca na pjesmu John Legend-a 'Save room' ....a, da, u pjesmi se spominje rijec Habibi Wink Wink (a u kojoj arapskoj se ne spominje Very Happy Very Happy )

Ako se ne moze skontati o kojoj se pjesmi radi, jel mi moze bar neko predloziti neki link gdje se imaju preslusati noviteti arapskih pjesama, kako bih je mogla prepoznati...

Hvala unaprijed Wink

Lady_incognitoo: komentar modifikovan dana: Četvrtak Sep 11, 2008 8:20 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh
rupert
Forum expert
Forum expert

Godine: 30
Horoskop: Škorpija
Kineski: Ovca
Član od: 09 Jan 2005
Komentari: 4495
Mjesto: Pao s Marsa

KomentarUpisano: Srijeda Sep 10, 2008 3:20 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

meni su neprikosnoveni Omar Faruk Tekbilek i Nusrat Fateh Ali Khan

evo u prilog temi jedna od Nusrata

Link

doduse nisam siguran da se moze svrstati u arapsku muziku al je definitivno najveci Very Happy

Dam Mast Qalander Mast Mast rock

rupert
Forum expert
Forum expert

KomentarUpisano: Srijeda Sep 10, 2008 3:30 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Evo i od Omara

Link

Princeza
Krezubi prvačić
Krezubi prvačić

KomentarUpisano: Srijeda Sep 10, 2008 5:48 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

rupert (citat):
meni su neprikosnoveni Omar Faruk Tekbilek i Nusrat Fateh Ali Khan

evo u prilog temi jedna od Nusrata

Link

doduse nisam siguran da se moze svrstati u arapsku muziku al je definitivno najveci Very Happy

Dam Mast Qalander Mast Mast rock

spada u istočnjačku muziku ali ne i arapsku, ali priznati se mora odličan izbor!
Na vrh
Princeza
Krezubi prvačić
Krezubi prvačić

KomentarUpisano: Srijeda Sep 10, 2008 5:49 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

rupert (citat):
Evo i od Omara

Link

a meni najbolja Omarova instrumentala je pod nazivom "I love you" jeste da traje preko 7 minuta ali vrijedi poslusati...
Na vrh
Princeza
Krezubi prvačić
Krezubi prvačić

KomentarUpisano: Srijeda Sep 10, 2008 5:56 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Lady_incognitoo (citat):

Prije 7 dana sam se vratila sa odmora iz Egipta, gdje mi se jako svidjela predivna pjesma koja se po cijeli dan vrtila na kanalu Melody Arabia, ali ja buduci da ne znam arapski, nisam mogla skontati ni ime pjevaca, ni naziv pjesme.
Dakle, radi se o pjevacu 30-ak godina, a pocetak pjesme dosta posjeca na pjesmu John Legend-a 'Save room' ....a, da, u pjesmi se spominje rijec Habibi Wink Wink (a u kojoj arapskoj se ne spominje Very Happy Very Happy )

Ako se ne moze skontati o kojoj se pjesmi radi, jel mi moze bar neko predloziti neki link gdje se imaju preslusati noviteti arapskih pjesama, kako bih je mogla prepoznati...

Hvala unaprijed Wink

Nema sanse da skontam o kojoj se pjesmi radi... Smile
Ali svakako na youtube ukucaj bilo koje od ovih imena i naslušaćeš se super muzike:
- NAWAL AL ZOGHBI
- NAJWA KARAM
- NANCY AYRAM
- HAIFA WEHBE
- JARA
- ELISSA
- WAEL KFOURI
- AMR DIAB
- CHEB KHALED
- CHEB MAMI
- RAGHEB ALAMAH
- ABDEL HALIM HAFEZ
- FADIL SHAKER
- ASALAH NASRI
- NATASHA ATLAS (KOJA GOSTUJE 30.09. U DOMU MLADIH)

I mnogi drugi ali se sad vise imena ne mogu sjetiti... ali Nawal je na prvom mjestu... ona je the best! Wink
Na vrh
Lady_incognitoo
Jaslice
Jaslice

KomentarUpisano: Četvrtak Sep 11, 2008 8:22 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Princeza (citat):
Lady_incognitoo (citat):

Dakle, radi se o pjevacu 30-ak godina, a pocetak pjesme dosta posjeca na pjesmu John Legend-a 'Save room' ....a, da, u pjesmi se spominje rijec Habibi Wink Wink (a u kojoj arapskoj se ne spominje Very Happy Very Happy )

Hvala unaprijed Wink

Nema sanse da skontam o kojoj se pjesmi radi... Smile
Ali svakako na youtube ukucaj bilo koje od ovih imena i naslušaćeš se super muzike:
- NAWAL AL ZOGHBI
- NAJWA KARAM
- NANCY AYRAM
- HAIFA WEHBE
- JARA
- ELISSA
- WAEL KFOURI
- AMR DIAB
- CHEB KHALED
- CHEB MAMI
- RAGHEB ALAMAH
- ABDEL HALIM HAFEZ
- FADIL SHAKER
- ASALAH NASRI
- NATASHA ATLAS (KOJA GOSTUJE 30.09. U DOMU MLADIH)

I mnogi drugi ali se sad vise imena ne mogu sjetiti... ali Nawal je na prvom mjestu... ona je the best! Wink

Hvala puno,

nema mi druge nego baciti se na preslusavanje dok ne prepoznam svoju pjesmu. Hajd bar znam da se radi o muskarcu, pa sam eto, makar malo smanjila obim pretrage Very Happy Very Happy
Na vrh
rupert
Forum expert
Forum expert

KomentarUpisano: Četvrtak Sep 11, 2008 8:32 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

@Princeza

ovo od Omara i jeste "I love you" Smile meni je draga i Kolaymi, zapravo cijeli album Dance in ethernity je genijalan. Smile

crni
Obdanište
Obdanište

Godine: 27
Horoskop: Vaga
Kineski: Pas
Član od: 09 Apr 2008
Komentari: 173
Mjesto: SARAJEVO

KomentarUpisano: Četvrtak Sep 11, 2008 11:04 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

arabeske super ...slusam izmedu ostalog sve zavisi kakav mi je dan
babydoll
Studenti
Studenti

Godine: 28
Kineski: Pijetao
Član od: 01 Jun 2006
Komentari: 743

KomentarUpisano: Četvrtak Sep 11, 2008 12:43 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Lady_incognitoo (citat):

Dakle, radi se o pjevacu 30-ak godina, a pocetak pjesme dosta podsjeca na pjesmu John Legend-a 'Save room' ....a, da, u pjesmi se spominje rijec Habibi Wink Wink (a u kojoj arapskoj se ne spominje Very Happy Very Happy )

Hvala unaprijed Wink

Mislim da bi to mogao biti Amr Diab, imam njegov CD Best off (kupila u Egiptu) i to mi je jedna od njegovih najboljih pjesama, ako je to ona na koju mislim.
Na vrh
Lady_incognitoo
Jaslice
Jaslice

KomentarUpisano: Četvrtak Sep 11, 2008 1:09 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

babydoll (citat):
Lady_incognitoo (citat):

Hvala unaprijed Wink

Mislim da bi to mogao biti Amr Diab, imam njegov CD Best off (kupila u Egiptu) i to mi je jedna od njegovih najboljih pjesama, ako je to ona na koju mislim.

Kako se zove ta pjesma za koju mislis da bi mogla biti ova moja Very Happy
Na vrh
babydoll
Studenti
Studenti

Godine: 28
Kineski: Pijetao
Član od: 01 Jun 2006
Komentari: 743

KomentarUpisano: Četvrtak Sep 11, 2008 2:32 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Lady_incognitoo (citat):
babydoll (citat):
Lady_incognitoo (citat):

Hvala unaprijed Wink

Kako se zove ta pjesma za koju mislis da bi mogla biti ova moja Very Happy

Ne znam na pamet, ali ti mogu provjeriti pa ti javim.
Na vrh
bullmastiff
Srednjoškolarci
Srednjoškolarci

Godine: 24
Horoskop: Vaga
Kineski: Vo
Član od: 31 Aug 2006
Komentari: 464

KomentarUpisano: Četvrtak Sep 11, 2008 2:35 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

http://www.imeem.com/prerana89/music/u-rMpP5Q/arabic_dance_mix2/

zna li neko naziv ove pjesme na linku??

nikako da nadjem..samo ovo ima

Pokaži ranije komentare:   
Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    infoBAR.ba magazin Forum Indeks » musicBAR Vremenska zona: CET (Evropa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ne možete prepraviti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum

© 2002-2008 infoBAR.ba
Svako nedozvoljeno preuzimanje sadrzaja infoBAR magazina (tekstova, slika, ...) strogo zabranjeno i kaznjivo!

e-mail:
info@infobar.ba