Godine: 24 Horoskop: Kineski: Član od: 31 Jan 2008 Komentari: 247
Upisano: Četvrtak Feb 14, 2008 5:19 pm Naslov komentara: Arapska muzika!
Eto bas me nesto zanimalo, da li i drugi ljudi slusaju arapsku muziku istoj ili bar pribliznoj mjeri kao ja (STALNO) hehe
Slusate li, da li vam se svidja i koji su vam omiljeni izvodjaci?
Ja se ne odvajam od novog cd-a Nawal al Zoghbi!!!!! Zena je haman pa savrsena...
Jako su mi dragi i Nancy Ajram, Wael Kfouri, Ragheb Alama, Natacha Atlas, luckasta Haifa Wehbe, Amr Diab u nesto manjoj mjeri, Cheb Khaled, Cheb Mami, Najwa Karam, Asaala i mnooogi drugi...
U prilogu par novijih slika Nawal al Zoghbi! Nisam mogla odoljeti!!!!
by the way, sve haljine koje vidite na njoj kreirao je neprevazidjeni Elie Saab!!!
Mozete pogledati njenu web stranicu www.nawalalzoghbi.net, ili vidjeti prelijepe kreacije Elie Saaba na www.eliesaab.com
uzivajte
Član od: 18 Feb 2007 Komentari: 576 Mjesto: Sarajevo
Upisano: Ponedeljak Feb 18, 2008 9:50 pm Naslov komentara:
Volim arapsku muziku, recimo volim glas Amr Diaba, ali ne znam nesto puno o ostalim izvodjacima...Bavim se trbusnim i onda mi super jedno s drugim ide ...) _________________ Carry Your Own Emotional Baggage
Upisano: Ponedeljak Feb 18, 2008 9:54 pm Naslov komentara:
Dz@n@ (citat):
Volim arapsku muziku, recimo volim glas Amr Diaba, ali ne znam nesto puno o ostalim izvodjacima...Bavim se trbusnim i onda mi super jedno s drugim ide ...)
Član od: 18 Feb 2007 Komentari: 576 Mjesto: Sarajevo
Upisano: Ponedeljak Feb 18, 2008 9:56 pm Naslov komentara:
Princeza (citat):
Dz@n@ (citat):
Volim arapsku muziku, recimo volim glas Amr Diaba, ali ne znam nesto puno o ostalim izvodjacima...Bavim se trbusnim i onda mi super jedno s drugim ide ...)
i ja... bas u subotu imala nastup...
Super! Gdje?? Ja ne nastupam, nemam tu ambiciju, ali ucim za svoju dushu ) _________________ Carry Your Own Emotional Baggage
Upisano: Ponedeljak Feb 18, 2008 9:59 pm Naslov komentara:
Dz@n@ (citat):
Princeza (citat):
Dz@n@ (citat):
i ja... bas u subotu imala nastup...
Super! Gdje?? Ja ne nastupam, nemam tu ambiciju, ali ucim za svoju dushu )
sve zavisi... proslu subotu sam bila u La Taverni, ne znam jesil' cula, jedan fini fini manji restoran blizu skenderije, tj 200 m od Cobanija mosta... neka nevladina organizacija (sve spanci bili), organizovala veceru u tom restoranu s programom, neki je bend svirao, a ja sam u pauzama plesala...
Godine: 30 Horoskop: Kineski: Član od: 28 Nov 2006 Komentari: 65
Upisano: Srijeda Sep 10, 2008 2:41 pm Naslov komentara:
E upravo tema koja meni treba
Prije 7 dana sam se vratila sa odmora iz Egipta, gdje mi se jako svidjela predivna pjesma koja se po cijeli dan vrtila na kanalu Melody Arabia, ali ja buduci da ne znam arapski, nisam mogla skontati ni ime pjevaca, ni naziv pjesme.
Dakle, radi se o pjevacu 30-ak godina, a pocetak pjesme dosta podsjeca na pjesmu John Legend-a 'Save room' ....a, da, u pjesmi se spominje rijec Habibi (a u kojoj arapskoj se ne spominje )
Ako se ne moze skontati o kojoj se pjesmi radi, jel mi moze bar neko predloziti neki link gdje se imaju preslusati noviteti arapskih pjesama, kako bih je mogla prepoznati...
Hvala unaprijed
Lady_incognitoo: komentar modifikovan dana: Četvrtak Sep 11, 2008 8:20 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Upisano: Srijeda Sep 10, 2008 5:56 pm Naslov komentara:
Lady_incognitoo (citat):
Prije 7 dana sam se vratila sa odmora iz Egipta, gdje mi se jako svidjela predivna pjesma koja se po cijeli dan vrtila na kanalu Melody Arabia, ali ja buduci da ne znam arapski, nisam mogla skontati ni ime pjevaca, ni naziv pjesme.
Dakle, radi se o pjevacu 30-ak godina, a pocetak pjesme dosta posjeca na pjesmu John Legend-a 'Save room' ....a, da, u pjesmi se spominje rijec Habibi (a u kojoj arapskoj se ne spominje )
Ako se ne moze skontati o kojoj se pjesmi radi, jel mi moze bar neko predloziti neki link gdje se imaju preslusati noviteti arapskih pjesama, kako bih je mogla prepoznati...
Hvala unaprijed
Nema sanse da skontam o kojoj se pjesmi radi...
Ali svakako na youtube ukucaj bilo koje od ovih imena i naslušaćeš se super muzike:
- NAWAL AL ZOGHBI
- NAJWA KARAM
- NANCY AYRAM
- HAIFA WEHBE
- JARA
- ELISSA
- WAEL KFOURI
- AMR DIAB
- CHEB KHALED
- CHEB MAMI
- RAGHEB ALAMAH
- ABDEL HALIM HAFEZ
- FADIL SHAKER
- ASALAH NASRI
- NATASHA ATLAS (KOJA GOSTUJE 30.09. U DOMU MLADIH)
I mnogi drugi ali se sad vise imena ne mogu sjetiti... ali Nawal je na prvom mjestu... ona je the best!
Upisano: Četvrtak Sep 11, 2008 8:22 am Naslov komentara:
Princeza (citat):
Lady_incognitoo (citat):
Dakle, radi se o pjevacu 30-ak godina, a pocetak pjesme dosta posjeca na pjesmu John Legend-a 'Save room' ....a, da, u pjesmi se spominje rijec Habibi (a u kojoj arapskoj se ne spominje )
Hvala unaprijed
Nema sanse da skontam o kojoj se pjesmi radi...
Ali svakako na youtube ukucaj bilo koje od ovih imena i naslušaćeš se super muzike:
- NAWAL AL ZOGHBI
- NAJWA KARAM
- NANCY AYRAM
- HAIFA WEHBE
- JARA
- ELISSA
- WAEL KFOURI
- AMR DIAB
- CHEB KHALED
- CHEB MAMI
- RAGHEB ALAMAH
- ABDEL HALIM HAFEZ
- FADIL SHAKER
- ASALAH NASRI
- NATASHA ATLAS (KOJA GOSTUJE 30.09. U DOMU MLADIH)
I mnogi drugi ali se sad vise imena ne mogu sjetiti... ali Nawal je na prvom mjestu... ona je the best!
Hvala puno,
nema mi druge nego baciti se na preslusavanje dok ne prepoznam svoju pjesmu. Hajd bar znam da se radi o muskarcu, pa sam eto, makar malo smanjila obim pretrage
Godine: 30 Horoskop: Kineski: Član od: 09 Jan 2005 Komentari: 4495 Mjesto: Pao s Marsa
Upisano: Četvrtak Sep 11, 2008 8:32 am Naslov komentara:
@Princeza
ovo od Omara i jeste "I love you" meni je draga i Kolaymi, zapravo cijeli album Dance in ethernity je genijalan. _________________ ALL POWER TO THA PEOPLE!!!
Godine: 29 Horoskop: Kineski: Član od: 01 Jun 2006 Komentari: 743
Upisano: Četvrtak Sep 11, 2008 12:43 pm Naslov komentara:
Lady_incognitoo (citat):
Dakle, radi se o pjevacu 30-ak godina, a pocetak pjesme dosta podsjeca na pjesmu John Legend-a 'Save room' ....a, da, u pjesmi se spominje rijec Habibi (a u kojoj arapskoj se ne spominje )
Hvala unaprijed
Mislim da bi to mogao biti Amr Diab, imam njegov CD Best off (kupila u Egiptu) i to mi je jedna od njegovih najboljih pjesama, ako je to ona na koju mislim.
Upisano: Četvrtak Sep 11, 2008 1:09 pm Naslov komentara:
babydoll (citat):
Lady_incognitoo (citat):
Hvala unaprijed
Mislim da bi to mogao biti Amr Diab, imam njegov CD Best off (kupila u Egiptu) i to mi je jedna od njegovih najboljih pjesama, ako je to ona na koju mislim.
Kako se zove ta pjesma za koju mislis da bi mogla biti ova moja
Godine: 29 Horoskop: Kineski: Član od: 01 Jun 2006 Komentari: 743
Upisano: Četvrtak Sep 11, 2008 2:32 pm Naslov komentara:
Lady_incognitoo (citat):
babydoll (citat):
Lady_incognitoo (citat):
Hvala unaprijed
Kako se zove ta pjesma za koju mislis da bi mogla biti ova moja
Ne znam na pamet, ali ti mogu provjeriti pa ti javim.
Vremenska zona: CET (Evropa) Idi na stranicu 1, 2Naprijed
Stranica 1/2
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu Ne možete prepraviti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma You cannot attach files in this forum You can download files in this forum